Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

low power, bad acceleration


  Email This Post



zekester
New User

Jan 21, 2007, 8:52 PM

Post #1 of 5 (2030 views)
low power, bad acceleration Sign In

I have a 1997 chey cheyenne, 4x4, 5.0 litre engine, when i first start it, it starts really easy, idles perfect, after engine warms, i lose power, sputters and backfires, engine light does come on, but goes out after a while, have hooked to analyser, but nothing definate, have changed fuel pump, and filter, I did notice a celery like odor just before this happened, looking for suggestions, or any help, was wondering if plugged converter may be the problem, thanks in advance for any help


way2old
Veteran / Moderator
way2old profile image

Jan 22, 2007, 7:14 PM

Post #2 of 5 (2025 views)
Re: low power, bad acceleration Sign In

From the linited information we have, I would say you are on the right track with the converter. What code was output by the ECM?



Being way2old is why I need help from younger minds


zekester
New User

Jan 22, 2007, 8:19 PM

Post #3 of 5 (2021 views)
Re: low power, bad acceleration Sign In

Hey thank you for your prompt reply, the analyser showed o2 sensor, and temp. sensor, i replaced the temp sensor same thing, and the o2 sensor was ok after a reset was done, but its gradually getting worse, initally it was only after it warmed up that i was getting the low power, and sputtering, now its even wehn the engine is cool, I have to accelerate very slowly for it to pick up speed, and Im wondering if there is any way i can test the converter to see if it is plugged, , thank you in advance, have a great day


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Jan 23, 2007, 2:11 AM

Post #4 of 5 (2019 views)
Re: low power, bad acceleration Sign In

A vacuum test should show an exhaust restriction. It would usually be the converter as way2old mentioned but you can test for it, T



zekester
New User

Jan 23, 2007, 2:42 AM

Post #5 of 5 (2014 views)
Re: low power, bad acceleration Sign In

Thank you very much, I will certainly try that, you guys are great with your prompt replies, have a great day






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap