Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

Car does not move when in any gear


  Email This Post



tilopa
User

Dec 2, 2013, 7:10 PM

Post #1 of 3 (2176 views)
Car does not move when in any gear Sign In

2000
Lexus ES 300
3.0 V-6
152K miles
Auto
Tranny = U140E

When I shift into any gear the car will not budge, it does not even engage at all. I have checked the fluid level. There are no OBDII codes. Not sure what else to check.

Could this be Torque Converter? Or a Pump? It seems odd that it does not even engage in any gear. Also, when I start the engine I hear a whirring noise coming from the tranny.

Any ideas how to proceed troubleshooting this before I pull it out of the car?

Thanks.


zmame
Veteran / Moderator
zmame profile image

Dec 4, 2013, 4:45 PM

Post #2 of 3 (2133 views)
Re: Car does not move when in any gear Sign In

Check the fluid level when it's off and check when its running if it doesn't the level should drop slightly while it's running since the pump would be pumping the trans fluid.
I would suspect a pump issue if there is no change.


Discretesignals
Ultimate Carjunky / Moderator
Discretesignals profile image

Dec 4, 2013, 6:13 PM

Post #3 of 3 (2131 views)
Re: Car does not move when in any gear Sign In

Any trouble codes stored in the ECU?
Need to do a pressure test to see if you have line pressure.

Also make sure the vehicle can't be pushed in park. If it can, look at your CV axles.





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.

(This post was edited by Discretesignals on Dec 4, 2013, 6:14 PM)






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap