Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN







front end vibrations on a 05 Dodge Neon


  Email This Post



gunnerm109a6
New User

Sep 13, 2013, 7:40 PM

Post #1 of 3 (324 views)
Shortcut
front end vibrations on a 05 Dodge Neon Sign In

Hello Friends,

I have a 05 Dodge Neon SE with an automatic transmission and 90,000ish miles.

Lately I have been hearing and feeling vibrations from the front end that seem to lesson after it is driven for a while.

The vibration is heaver when I first start the car than lessons as it warms and stops completely when in reverse.

When stopped at a light, the vibration starts again unless I put it in neutral.

I checked the fluid and it is at the proper level, has a nice red tint and does not smell burnt.

The transmission shifts smoothly in all gears and the car runs well otherwise.

Thnaks in advance for your advice!


Discretesignals
Veteran / Moderator


Sep 13, 2013, 9:18 PM

Post #2 of 3 (312 views)
Shortcut
Re: front end vibrations on a 05 Dodge Neon [In reply to] Sign In

Sounds like the symptoms of a failing engine mount.





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.


gunnerm109a6
New User

Sep 14, 2013, 8:15 PM

Post #3 of 3 (285 views)
Shortcut
Re: front end vibrations on a 05 Dodge Neon [In reply to] Sign In

You were right on point, I was about to replace the CV shafts but I checked the upper and lower torque struts and both were shot. I replaced them and the worst of the vibration went away! There is another mount under the battery tray that I am checking next, but I think it can wait a little bit.

The whole job took about 30 minutes minus the running around to get the parts and tools. Jack stands, floor jack, 18mm and MM wrenches, MM socket for the splash guard and a star drive is all it took.


Thanks for the advice!




front end vibrations on a 05 Dodge Neon


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post
Hi, I am not car savvy. I have a 2003 Honda CRV, and the rear windshield wiper d...
1963 FORD Falcon / installed new tank and sending unit. Gauge shows past full an...
Hi, Ii have problem with my chevy cruze 2011, my car just 37000km. Before 2 week...
Re: 2000 Buick Century 3.1L 120,000m - I‘m having problems replacing the ...
Actually the only way I could get any pedal at all (and enough pressure to turn...
OK, so I need to reopen this thread and take back my kudos from yesterday, sorry...

Feed Button


Used Car Search
Used Car Price Ranges:
Under $5,000
$20,000
$35,000

$10,000
$25,000
$40,000
$15,000
$30,000
$45,000
Over $45,000
Search used Cars By Manufacturers:
Used Acura
Used Audi
Used BMW
Used Buick
Used Cadillac
Used Chevrolet
Used Chrysler
Used Dodge
Used FIAT
Used Ford
Used GMC

Used Honda
Used Hyundai
Used Infiniti
Used Jaguar
Used Jeep
Used Kia
Used Land Rover
Used Lexus
Used Lincoln
Used Mazda
Used Mercedes-Benz

Used MINI
Used Mitsubishi
Used Nissan
Used Porsche
Used Saab
Used Scion
Used Subaru
Used Suzuki
Used Toyota
Used Volkswagon
Used Volvo
2010 Honda Civic
$15,770
2004 Jeep
$8,991
2012 Mustang
$22,990
1997 Honda Cr-V
$4,490
2010 Toyota Prius
$17,496
2010 BMW 328
$26,980




Automotive Forum Categories
Automotive Repair
Auto Body Repair and Refinishing
AC Auto Repair Help Forum
Automotive Wiring and Electrical

Auto Insurance and Car Financing
Automotive World
Brake Systems
Car Stereo Repair Advice
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair

Steering and Suspension
Tricks of the Trade
General Discussions
Car Shows and Events
The Bargin Bin
Motor Vehicle Inspection
Car Care Tips
Traffic Ticket Help
Car Racing

Gasoline, Motor Oils, Concept Cars
Remote Control Cars and Vehicles
Truck Repair
Truck Repair Advice


Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle and ATV Repairs

Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Seat Repair
Car Forum Posts - Sitemap


Search for (options) Privacy