Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN







Chevy Impala-remote start won't work


  Email This Post



SFJepson
New User

Sep 17, 2010, 10:58 AM

Post #1 of 5 (6240 views)
Shortcut
Chevy Impala-remote start won't work Sign In

I have a 2008 Chevy Impala LT. The remote start won't work (the clicker does work). Could it be because the engine light just came on?


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator


Sep 17, 2010, 11:39 AM

Post #2 of 5 (6230 views)
Shortcut
Re: Chevy Impala-remote start won't work [In reply to] Sign In

Aftermarket for factory system? There would naturally be defaults to disable that if faults are detected with either. Will it plain start with the key?

T
_________________________________________
Long retired now


SFJepson
New User

Sep 17, 2010, 12:22 PM

Post #3 of 5 (6220 views)
Shortcut
Re: Chevy Impala-remote start won't work [In reply to] Sign In

Yes, the car starts and runs fine. The clicker works also. It just doesn't start.


SFJepson
New User

Sep 17, 2010, 12:22 PM

Post #4 of 5 (6219 views)
Shortcut
Re: Chevy Impala-remote start won't work [In reply to] Sign In

Forgot to answer you. The remote came with the car, not aftermarket.


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator


Sep 17, 2010, 12:54 PM

Post #5 of 5 (6209 views)
Shortcut
Re: Chevy Impala-remote start won't work [In reply to] Sign In

These things are not my specialty but you know if it is sensing a problem it should not keep trying to start by remote. It simply must know car is OK and starts right up or would just burn out a starter motor trying and it won't do that.

You can check the battery of the remote with a voltmeter or just get a new one.

YOU said CEL was on. Get the code readings as there may be something there that defeats the remote starter?? You need to know why it's on anyway,

T
_________________________________________
Long retired now




Chevy Impala-remote start won't work


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post
To begin, Engine is at operating temp; no over or under heating issues with engi...
I have a 1992 ford ranger 2.3 litre 5speed pickup that fails to start with the k...
hello, I've got an 89 350 tbi chevy that has a misfire. All sensors are tested ...
1996 subaru impreza outback with leak coming in to the rear hatch. I have alrea...
Hey, I'm driving a 97 Gm 1ton with a 454, 158,000km. I went out to backup my tr...
If I run the van everyday she starts no problems, as soon as I let it sit for a ...

Feed Button


Used Car Search
Used Car Price Ranges:
Under $5,000
$20,000
$35,000

$10,000
$25,000
$40,000
$15,000
$30,000
$45,000
Over $45,000
Search used Cars By Manufacturers:
Used Acura
Used Audi
Used BMW
Used Buick
Used Cadillac
Used Chevrolet
Used Chrysler
Used Dodge
Used FIAT
Used Ford
Used GMC

Used Honda
Used Hyundai
Used Infiniti
Used Jaguar
Used Jeep
Used Kia
Used Land Rover
Used Lexus
Used Lincoln
Used Mazda
Used Mercedes-Benz

Used MINI
Used Mitsubishi
Used Nissan
Used Porsche
Used Saab
Used Scion
Used Subaru
Used Suzuki
Used Toyota
Used Volkswagon
Used Volvo
2010 Honda Civic
$15,770
2004 Jeep
$8,991
2012 Mustang
$22,990
1997 Honda Cr-V
$4,490
2010 Toyota Prius
$17,496
2010 BMW 328
$26,980




Automotive Forum Categories
Automotive Repair
Auto Body Repair and Refinishing
AC Auto Repair Help Forum
Automotive Wiring and Electrical

Auto Insurance and Car Financing
Automotive World
Brake Systems
Car Stereo Repair Advice
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair

Steering and Suspension
Tricks of the Trade
General Discussions
Car Shows and Events
The Bargin Bin
Motor Vehicle Inspection
Car Care Tips
Traffic Ticket Help
Car Racing

Gasoline, Motor Oils, Concept Cars
Remote Control Cars and Vehicles
Truck Repair
Truck Repair Advice


Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle and ATV Repairs

Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Seat Repair
Car Forum Posts - Sitemap


Search for (options)