Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









1995 ford ranger Fuel pump Relay problem


  Email This Post



Newton114
New User

Dec 27, 2010, 11:46 PM

Post #1 of 3 (15831 views)
Shortcut
post icon 1995 ford ranger Fuel pump Relay problem Sign In

I have a 1995 4 cyl (2.3L) Ford Ranger XLT with roughly about 115k miles on it and what happens is my car will turn over but will not start unless my Check Engine Light is on. But what happens is that I will have to keep the key turn halfway and go into the engine bay and go into my fuse box and hit it a couple of times until I actually hear the fuel pump then start to run. After that my truck runs perfectly fine.

I did try changing my Fuel Pump Relay thinking that would be the problem, but it did not work.

Could it be a open connection in the box? Fuse blown? OR???

It doesn't happen all the time, but enough to get on my nerves :D

Please answer back to me with a solution!!! Thank You!!!!!!!


Sidom
Veteran / Moderator
Sidom profile image

Dec 28, 2010, 1:32 AM

Post #2 of 3 (15826 views)
Shortcut
Re: 1995 ford ranger Fuel pump Relay problem [In reply to] Sign In

If hitting the fuse box gets it's to start, it sounds like you have a bad connection. You'll have to take it apart and inspect it....






__________________________________________________________________________________________



Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Dec 28, 2010, 5:45 AM

Post #3 of 3 (15819 views)
Shortcut
Re: 1995 ford ranger Fuel pump Relay problem [In reply to] Sign In

I would try swapping out the EEC/aka PCM power relay too.





~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.





1995 ford ranger Fuel pump Relay problem


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

1995 Ford E350 van 5.9 cummins 5 speed 285,000 miles Hello, New...


1991 Buick Skylark, 2.5, 168,000 Mi. : Car runs strong. After driving on freew...


2005 VW Polo Elite (1.4 manual 4 door) The car started by just losing power, ...


Hello everyone!In the recent past I've been having problems with the turbocharge...


Nissan Altima 2005, 2.5s extra, 154000 km Hi All, The car was pulling to the l...


My 1936 chevrolet presently has the original door handles which work fine except...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy

web statistics