Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN







99 Mercury Cougar Speedometer not working.


  Email This Post



Dreads
New User

Mar 19, 2008, 1:08 PM

Post #1 of 3 (2276 views)
Shortcut
     99 Mercury Cougar Speedometer not working.  

recently my cougars speedometer has quit working. i checked the fuse, it seemed fine but i changed it with another of the same color anyways. it seemed to have some effect because when i turned the car on the speedometor toped out and then when back down. my gas and digital displays are also OUT such as Miles till empty and the Odometer. does anyone have a trobleshooting guide for me?

Dreads.


spidy68
New User

Jan 22, 2013, 1:51 PM

Post #2 of 3 (1228 views)
Shortcut
     Re: 99 Mercury Cougar Speedometer not working. [In reply to]  

Hello,

There is a sensor on the transmission for the speedometer. From under the vehicle look-up to see a black square block on top of the transmission that has a wire going to it. To remove the sensor you must first remove a pin. There is a lock on the pin. With a small short screw driver pry up on the flat part of the lock and the pin should then pull out horizontally, like a cotter pin. After the pin is removed and the connector is unplugged lift up to pull out sensor. They are about $30 @ Oreilly's. FYI - I got a new sensor from Oreilly's and the sensor did not work, so this may happen but once you get a sensor that works this will solve the speedometer problem.


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator


Jan 22, 2013, 6:22 PM

Post #3 of 3 (1212 views)
Shortcut
     Re: 99 Mercury Cougar Speedometer not working. [In reply to]  

Sport this thread is from " Mar 19, 2008, 1:08 PM "

I think if OP hasn't fixed this by now it's moot.

Thread closed by me.............. Tom




99 Mercury Cougar Speedometer not working.


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post
2007 pontiac grand am - 30,000 miles - my rear passenger window made noise today...
Hello, I have a 2005 Jeep, Grand Cherokee, Laredo with a 3.7 V6, 110k miles. My ...
I have a 2007chevy2500 hd 6.0 it cranks and runs fine when cold but when it get...
I have a 1991 F250. The CEL is on and is displaying code 63 (TPS voltage too lo...
1998 Jeep Grand Cherokee Limited 5.2L V8 250,000 miles Beside the gearshift the...
Hey guys just an over view of my scenario. 2000 Honda civic ex - manual Got into...

Feed Button


Used Car Search
Used Car Price Ranges:
Under $5,000
$20,000
$35,000

$10,000
$25,000
$40,000
$15,000
$30,000
$45,000
Over $45,000
Search used Cars By Manufacturers:
Used Acura
Used Audi
Used BMW
Used Buick
Used Cadillac
Used Chevrolet
Used Chrysler
Used Dodge
Used FIAT
Used Ford
Used GMC

Used Honda
Used Hyundai
Used Infiniti
Used Jaguar
Used Jeep
Used Kia
Used Land Rover
Used Lexus
Used Lincoln
Used Mazda
Used Mercedes-Benz

Used MINI
Used Mitsubishi
Used Nissan
Used Porsche
Used Saab
Used Scion
Used Subaru
Used Suzuki
Used Toyota
Used Volkswagon
Used Volvo
2010 Honda Civic
$15,770
2004 Jeep
$8,991
2012 Mustang
$22,990
1997 Honda Cr-V
$4,490
2010 Toyota Prius
$17,496
2010 BMW 328
$26,980




Automotive Forum Categories
Automotive Repair
Auto Body Repair and Refinishing
AC Auto Repair Help Forum
Automotive Wiring and Electrical

Auto Insurance and Car Financing
Automotive World
Brake Systems
Car Stereo Repair Advice
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair

Steering and Suspension
Tricks of the Trade
General Discussions
Car Shows and Events
The Bargin Bin
Motor Vehicle Inspection
Car Care Tips
Traffic Ticket Help
Car Racing

Gasoline, Motor Oils, Concept Cars
Remote Control Cars and Vehicles
Truck Repair
Truck Repair Advice


Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle and ATV Repairs

Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Seat Repair
Car Forum Posts - Sitemap


Search for (options) Privacy