Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









1976 chev p/u factory tach wiring


  Email This Post



bagman
New User

Dec 16, 2005, 6:25 PM

Post #1 of 3 (816 views)
Shortcut
1976 chev p/u factory tach wiring Sign In

MadI have a 1976 chev 1/2t 4x4 that has had a factory tachometer added. The problem is while wiring up a new stereo the wire's have come loose on the back of the tach. I just need to know which one goes where. Please help.


DanD
Veteran / Moderator
DanD profile image

Dec 17, 2005, 10:43 AM

Post #2 of 3 (811 views)
Shortcut
Re: 1976 chev p/u factory tach wiring [In reply to] Sign In

Sorry I don’t have any diagrams that old, but it can’t be all that hard to figure out.
You’ll have a signal wire from the ignition coil negative and on a HEI system the distributor cap will be marked TACH.
A 12-volt feed with the ignition switch in the run position.
Possibly a light circuit that will have voltage to it with the parking lights on.
Then a ground for the system.
After you figure out what wire is what, you should be able to trace the printed circuit on the back of the tach and see where they go.
I know I’m simplifying this but a wiring diagram is only going to show you what color wire is what, not where they actually connect to the tach.
Dan.

Canadian "EH"






Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Dec 17, 2005, 12:19 PM

Post #3 of 3 (807 views)
Shortcut
Re: 1976 chev p/u factory tach wiring [In reply to] Sign In

This is tough with aftermarket anything. If it happened when a radio was installed I would simply look for wires that are disconnected. Just a shot, - T
_________________________________________
Long retired now




Advertising


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

on a 1998 Chrysler cirrus the heater blows warm thru the vents. When u turn it o...


I will try and be as clear as I can. 1999 Fleetwood tioga (ford e350) I turn my ...


I have a 2006 Nissan maxima 3.5 There is nothing wrong with it but I was wonde...


blower motor did not work i pulled it out and tested it it worked i put it back...


So I have a 1999 ford escort zx2 it has the 2.0 i4 doc engine with the 5 speed t...


Hope everyone is doing well. Now that work has slowed down I decided to take a l...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy