Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









00 Chevy s10 turn signal/brake light failure


  Email This Post



timchevy s10
New User

Jul 29, 2007, 4:27 AM

Post #1 of 4 (1192 views)
Shortcut
post icon 00 Chevy s10 turn signal/brake light failure Sign In

My 00 Chevy s10 has a problem with the right rear turning signal/brake light. I have change the bulbs and checked the wires but that did not fix the problem. The turn signal to the left does not blinks and the brake light does not work on that particular side. All the Fuses work and when the lights are turned on at night the taillights light up but the turn and brake signal do not work on the rear passenger side. Any help would be appreciated.


DrElectrics
Enthusiast
DrElectrics profile image

Oct 7, 2007, 8:38 PM

Post #2 of 4 (1143 views)
Shortcut
post icon Re: 00 Chevy s10 turn signal/brake light failure [In reply to] Sign In

Change your flasher can in the fuse box under the hood. Could be a relay in there as well. Just double check, via the diagram under the lid of fuse box.


timchevy s10
New User

Nov 12, 2007, 3:13 PM

Post #3 of 4 (1095 views)
Shortcut
Re: 00 Chevy s10 turn signal/brake light failure [In reply to] Sign In

Where/What is a flasher can? I checked the fuses and relays but still can't find the problem, please reply if you have another idea or suggestion. Thanks


way2old
Veteran / Moderator
way2old profile image

Nov 12, 2007, 4:37 PM

Post #4 of 4 (1091 views)
Shortcut
Re: 00 Chevy s10 turn signal/brake light failure [In reply to] Sign In

Do the 4 way flashers work on that side? If yes, replace the turn signal switch. If no, check with a test light to see if there is current at the bulb socket. How did you test the fuses? If I remember right, there is a fuse under the hood just for the left rear turn signal. You might need to tunr the key on and turn the signal on and test fuse with test light. It will be a 10 Amp fuse.



Being way2old is why I need help from younger minds




Advertising


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

I will try and be as clear as I can. 1999 Fleetwood tioga (ford e350) I turn my ...


I have a 2006 Nissan maxima 3.5 There is nothing wrong with it but I was wonde...


blower motor did not work i pulled it out and tested it it worked i put it back...


So I have a 1999 ford escort zx2 it has the 2.0 i4 doc engine with the 5 speed t...


Hope everyone is doing well. Now that work has slowed down I decided to take a l...


I have a 91 Chevy pick up with a 4.3l v6 and 180,000 miles everything is origina...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy