Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

03 Explorer ABS light on


  Email This Post



comnavguy
User

Mar 24, 2010, 10:28 AM

Post #1 of 3 (1774 views)
03 Explorer ABS light on Sign In

2003 Explorer with V-6

Just replaced right side front wheel bearing assembly with new sensor About 6 miles and the ABS light came on. I removed the new sensor and replaced it with the old one. ABS light is still on.

Is there a way to determine which sensor is causing the problem - right front? left front? or the one sensor on top of the rear differential?


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Mar 24, 2010, 3:11 PM

Post #2 of 3 (1765 views)
Re: 03 Explorer ABS light on Sign In

Yes, you have to get the ABS module scanned for codes. Your assuming it's a sensor when it may not be at all.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



Sidom
Veteran / Moderator
Sidom profile image

Mar 24, 2010, 10:40 PM

Post #3 of 3 (1759 views)
Re: 03 Explorer ABS light on Sign In

Like HT said you are going to have to get the codes pulled to know for sure.

If the light wasn't on until you did the work, double check everything. You've already swapped sensors, which is good but at this point doesn't totally eliminate it, also take a look at the new exciter ring for cracks or missing teeth, compare it to the old one make sure it looks the same & has the same tooth count..........






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap