Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

AC problem


  Email This Post



FLORIDALIMOS
New User

Jul 17, 2005, 2:51 PM

Post #1 of 3 (2530 views)
AC problem Sign In

"My 01 Towncar was blowing cold air then the air got hot and when I looked under the hood I noticed the AC Hub turning intermitently and struggling to move, then it started smoking. I turned off the AC and it stopped moving but the serpentine belt was moving fine the whole time. When i took a closer look I tried turning the hub by hand and it was not smooth and there looked to be some metal shavings around the gap. Any advice would be appreciated.

Thank you


(This post was edited by FLORIDALIMOS on Jul 17, 2005, 6:05 PM)


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Jul 18, 2005, 3:19 PM

Post #2 of 3 (2512 views)
Re: AC problem Sign In

This could be a couple different problems from as simple as a 10 minute clutch gap adjustment to needing these whole shooting match! A few metal shavings will be found. Lots is a problem. The fact that you noticed smoke is more a sign that things aren't good! With system off the clutch is just a pulley and won't hurt anything. If and and struggling it's trouble and more info would be needed to diagnose on line. That car only has one belt and if it burns off you will be walking!



FLORIDALIMOS
New User

Jul 18, 2005, 3:26 PM

Post #3 of 3 (2511 views)
Re: AC problem Sign In

The belt seems to be moving fine when the ac is off. and even when I put the AC on the only thing that sticks is the hub but the belt moves fine the whole time even when the hub freezes up. Thanks for the reply!






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap