Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN




1998 Ford Escort A/C Not Working


  Email This Post



Atrocity
New User

Feb 28, 2007, 3:28 PM

Post #1 of 2 (2026 views)
Shortcut
1998 Ford Escort A/C Not Working Sign In

Hello everyone. I currently own a 1998 Ford Escort. One day while riding around town the A/C just stoped cooling. It was working the whole day and just stopped. I do remember one day when I turned the A/C on that it didn't start. I had to turn the knob back off and back on slowly and it then started. I took the car to the mechanic whose done work to my car before. I was there when he checked everything he could think of under the hood. He did hook up and see how much freon was in the system. He said it had plenty. I saw the guage myself and the gauge needle was all the way up. He then checked fuses for power and everything checked out. He mentioned also maybe some wiring had gone bad. And he would need a wiring diagram for the car to check the wires. I have no idea where to get such diagram. If anyone has anything on why my A/C stopped working let me know.


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Mar 16, 2007, 6:34 PM

Post #2 of 2 (2009 views)
Shortcut
Re: 1998 Ford Escort A/C Not Working [In reply to] Sign In

If power 12V makes it to the clutch (electrical check should have shown) then the clutch gap may be too large and it can't engage compressor. It outer plate to clutch is still give it a tap -- if it kicks on that should be it, T
_________________________________________
Long retired now




1998 Ford Escort A/C Not Working


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

Hello, My GMC won't start. I hear the click, but then the engine won't crank. ...


I have a 2011 Nissan Juke 1.6 diesel and the ABS error indicator is on all the t...


My daughters accord idles really rough after driving it for about 10 minutes, bu...


Hi, this is my first post. And, I think it is a doozie. I was driving along in...


Hi everyone, So I have a 2000 Mazda Protege SE, which came with aftermarke...


Hi Guys, I have an 85 Trans-Am i just bought, It has a wicked rusty and oily V...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy

web statistics