Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









security system? - car won't start


  Email This Post



mdflint
Anonymous Poster
doyleflint@msn.com

Sep 9, 2006, 8:59 AM

Post #1 of 6 (1334 views)
Shortcut
security system? - car won't start Sign In

UnimpressedMy 1999 Altima GXE did this:
Yesterday when I turned off the car I noticed the security system was beeping, but I couldnt find a reason so I just locked up and left it like that.
This morning I couldnt unlock the doors, but I could open the trunk. I finally figured out I had to turn the key in the wrong direction on the passenger side to get in. The drivers side lock still doesnt work.
There's no power for anything, when I turn the key nothing happens. There's no reason why the battery should be dead except if the security light and beeping noise stayed on all night.

Is there a security system reset button ? What is happening here and how do I fix it? I bought the car used at the end of July - as is, no repair records. Up till now it has run beautifully. Please help.


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Sep 9, 2006, 12:57 PM

Post #2 of 6 (1327 views)
Shortcut
Re: security system? - car won't start [In reply to] Sign In

There's usually a permanent override OFF button hidden. Email me for the likely location as I don't want it on the web. If you can find the original installer or papers that would help.

If it were mine I'd remove the whole thing but if you think it is needed for you get it straightend out, T
_________________________________________
Long retired now


md
Anonymous Poster

Sep 9, 2006, 3:29 PM

Post #3 of 6 (1321 views)
Shortcut
Re: security system? - car won't start [In reply to] Sign In

I would gladly permanently disable security but don't know how - Thank you so much Tom Greenleaf - What a relief! I just had visions of spending too much money...I don't know how to reach you by email
doyleflint@msn.com


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Sep 10, 2006, 12:26 AM

Post #4 of 6 (1311 views)
Shortcut
Re: security system? - car won't start [In reply to] Sign In

I'm sorry! To reach me by email just click on my name as I am NOT playing private or hit....

(edit: not available as of a later date) I get tons of emails and it will help if you say you are from this site in the subject line, T
_________________________________________
Long retired now


(This post was edited by Tom Greenleaf on Feb 5, 2008, 11:25 AM)


Guest
Anonymous Poster
templebrad@gmail.com

Jan 17, 2007, 4:41 PM

Post #5 of 6 (1121 views)
Shortcut
Re: security system? - car won't start [In reply to] Sign In

hi there I have 1995 buick roadmaster, the pass key light keeps coming on when driving, the car won't start all the time do to the light, you have to wait 5 mins, sometimes the car wont start and the pass key light won't come on, the mechanic is pulling his hair out, what about the crankshaft sensor, and can you bypass or shut the pass key system off. thankyou brad


ameilius
Anonymous Poster
ameilius@gmail.com

Feb 5, 2008, 11:35 AM

Post #6 of 6 (971 views)
Shortcut
post icon Re: security system? - car won't start [In reply to] Sign In

i have the same issue as the thread starter, besides the fact that i didnt get the noises from the antitheft when i turned the car off

if you can - take a look at this thread - it fully describes my issue

http://autoforums.carjunky.com/autoforums/Automotive_Repair_C1/General_Discussions_F5/1999_Altima_-_DEAD_P22838/




Advertising


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

Hello I have a 1993 Toyota Corolla w/1.8L and 3 sp +overdrive tranny. I took it ...


Hey people, Just as soon as I've got rid of one car and got another, I've got a...


on a 1998 Chrysler cirrus the heater blows warm thru the vents. When u turn it o...


I will try and be as clear as I can. 1999 Fleetwood tioga (ford e350) I turn my ...


I have a 2006 Nissan maxima 3.5 There is nothing wrong with it but I was wonde...


blower motor did not work i pulled it out and tested it it worked i put it back...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy