Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

No communication with scan tool


  Email This Post



Edwardh4
Novice

Jan 25, 2014, 12:02 PM

Post #1 of 6 (1616 views)
No communication with scan tool Sign In

On a 02 avalanche with a 5.3, I have tried two different scan tools and cannot communicate. Is that a bad PCM? The cig lighter works as well. Thanks!!!


Discretesignals
Ultimate Carjunky / Moderator
Discretesignals profile image

Jan 25, 2014, 12:19 PM

Post #2 of 6 (1607 views)
Re: No communication with scan tool Sign In

Does the engine run? When you turn the ignition on, does the check engine light bulb check?





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.

(This post was edited by Discretesignals on Jan 25, 2014, 12:20 PM)


Edwardh4
Novice

Jan 25, 2014, 12:24 PM

Post #3 of 6 (1602 views)
Re: No communication with scan tool Sign In

No run as well. Doing a 30 in relearn now.


Discretesignals
Ultimate Carjunky / Moderator
Discretesignals profile image

Jan 25, 2014, 12:27 PM

Post #4 of 6 (1601 views)
Re: No communication with scan tool Sign In

Why are you doing a 30 minute learn procedure? Is the security light active when your attempting to start the engine?

Does the check engine light bulb check when you turn the ignition on before you started doing the relearn?





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.

(This post was edited by Discretesignals on Jan 25, 2014, 12:30 PM)


Edwardh4
Novice

Jan 25, 2014, 12:31 PM

Post #5 of 6 (1597 views)
Re: No communication with scan tool Sign In

Yeah, the security light blinks when I put the key in and the check engine light is on as well. This is the second relearn I've done and neither were successful. .??? Thanks for taking the time.


Discretesignals
Ultimate Carjunky / Moderator
Discretesignals profile image

Jan 25, 2014, 12:40 PM

Post #6 of 6 (1593 views)
Re: No communication with scan tool Sign In

Do you have battery voltage on pin 16 of the diagnostic connector?





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap