Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL


  Email This Post



Snowblind
User

Nov 20, 2009, 2:35 PM

Post #1 of 8 (5015 views)
Shortcut
2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL Sign In

UnsureI have the above-referenced car with about 25,000 miles (yes, only 25,000). I inherited it from my dad and due to probate problems, I finally (after two years) got the title in my name. It hasn't been driven in about a year. I'm about to get it on the road and I noticed that the odometer, speedometer, fuel indicator, hot/cold indicator, and PRNDL thingies aren't working. Also, the radio and the remote door/trunk opener aren't working.

It needs to be smogged and I know I have to drive it a while to let it get a few hot runs under it's belt. Could it be possible that the instrument problem will correct itself in time?
Thanks ~ Snow


way2old
Veteran / Moderator
way2old profile image

Nov 20, 2009, 7:00 PM

Post #2 of 8 (5007 views)
Shortcut
Re: 2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL [In reply to] Sign In

Have you checked to see if any fuses are blown? Seems like the dash power has been interrupted.



Being way2old is why I need help from younger minds


Snowblind
User

Nov 23, 2009, 12:49 PM

Post #3 of 8 (4998 views)
Shortcut
Re: 2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL [In reply to] Sign In

Next question... I don't have the owner's manual and can't find any info online as to the location of the fuse box. Hope there's a diagram on the cover Wink


Loren Champlain Sr
Veteran / Moderator
Loren Champlain Sr profile image

Nov 23, 2009, 8:36 PM

Post #4 of 8 (4991 views)
Shortcut
Re: 2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL [In reply to] Sign In

I/P fuse box behind right side of dash in right door opening (passenger side). See attachments.
Under hood fuse box mounted on right side of engine compartment near strut tower.
Loren
SW Washington
Attachments: attachment icon 03 Buick.gif (132 KB)
  attachment icon 03 Buick1.gif (144 KB)


Snowblind
User

Nov 25, 2009, 11:44 AM

Post #5 of 8 (4982 views)
Shortcut
Re: 2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL [In reply to] Sign In

Thanks Loren. I located fuse boxes and checked fuses. All looks good. I'm fearing the worst. I don't think I mentioned that the battery had been completely dead from sitting and needed to be charged. A jump wouldn't get it going. Could that have anything to do with it.
Snow


chickenhouse
Enthusiast

Nov 25, 2009, 11:56 AM

Post #6 of 8 (4978 views)
Shortcut
Re: 2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL [In reply to] Sign In

SO, the car does not run? Believe the battery has been dead too long to accept a charge. Maybe start with a new battery.


Snowblind
User

Nov 26, 2009, 4:00 PM

Post #7 of 8 (4968 views)
Shortcut
Re: 2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL [In reply to] Sign In

chickenhouse,
Sorry if my post wasn't clear. The battery needed to be charged. A simple jump would not get it going. The car runs like a top, and passed the smog test with flying colors. The only indicators I get on the dashboard are "check engine soon" when I start the car (it then goes out) and once in a while, the "Cruise" (control) light comes on... even when cruise control is off.

I was just wondering if sitting for so long with a dead battery could have something to do with the dash indicators, etc., not working. I know they DID work because the car was driven from Florida to California.

I appreciate everyone's patience and help.
Snow


Snowblind
User

Dec 2, 2009, 11:32 AM

Post #8 of 8 (4943 views)
Shortcut
Re: 2003 Buick Century instrument cluster/radio/PRNDL [In reply to] Sign In

Do you folks have any suggestions as to what to check next?

The car runs great, but it is difficult to determine fuel supply with odometer & gas gauge not working. And frustrating to have a non-functioning temp gauge, speedometer, radio, and remote door lock.

Once again I ask, could the fact that it sat so long have anything to do with this? HELP!!!

Snow




Advertising


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

on a 1998 Chrysler cirrus the heater blows warm thru the vents. When u turn it o...


I will try and be as clear as I can. 1999 Fleetwood tioga (ford e350) I turn my ...


I have a 2006 Nissan maxima 3.5 There is nothing wrong with it but I was wonde...


blower motor did not work i pulled it out and tested it it worked i put it back...


So I have a 1999 ford escort zx2 it has the 2.0 i4 doc engine with the 5 speed t...


Hope everyone is doing well. Now that work has slowed down I decided to take a l...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy