Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









blazer low power code P0101


  Email This Post



autojoe
User

Dec 26, 2010, 5:44 PM

Post #1 of 3 (3908 views)
Shortcut
blazer low power code P0101 Sign In

chevy blazer 4.3L 1999 code P0101 replaced maf still same problem.......low power under load and if go up steep hills bogs down and bucks and goes real slow.scan tool shows 2,000hz idle and 4,000hz under load.volts will show .67 idle and up to 7-8 volts under load.If unplug maf runs better and shifts better but still problem going up steep hills but better on flats.any ideas would be appreciated.all scan tool info I have relates to gps but scan tool only shows volts and frequency.Maybe defective maf?


Sidom
Veteran / Moderator
Sidom profile image

Dec 26, 2010, 8:25 PM

Post #2 of 3 (3900 views)
Shortcut
Re: blazer low power code P0101 [In reply to] Sign In

Check your vacuum and idle and high rpm. If possible check your backpressure. I've seen restricted exhaust systems give funky MAF readings before.

It's possible to get a bad MAF, sure wouldn't be the 1st time, frequency is probably the best way to test a MAF (that & fuel trims) but I'm more familiar with gps. What can I say.....old phart, old school........

What type of scan tool are you using? I know what type of scope you have.....






__________________________________________________________________________________________



autojoe
User

Dec 26, 2010, 9:58 PM

Post #3 of 3 (3895 views)
Shortcut
Re: blazer low power code P0101 [In reply to] Sign In

it responds fast at snap throttle.The check engine light went out before test drive.I have a autoenginuity pc base scan tool.My old snap on did gps.It is listed in my alldata at gps.Also was looking at map but not listed on scan data because vcm uses map to see if maf is working.Maybe map is defective.....have to manually test with vacuum pump and voltmeter.maybe hook up a fuel pressure gauge and take for a test ride.




Advertising


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

98 Pontiac sunfire,2.2,new cylinder lock won't install,something in side the cyl...


1990 chevrolet c1500 4.3 tbi 110k recently replaced motor w/ a 93 4.6 had a fe...


I am having a random repeating problem with a 2007 Honda Civic. The fuse that op...


Hi everybody not mechanical at all PLEAE HELP I HAVE A 2000 FORD TAURUS SE,,,B...


2003 Chrysler mini van. 3.3 ltr 133600 mi while driving, engine light came on b...


driver side spark plugs was no problem-3 out and 3 new ones in,now it's time fo...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy