Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN




Intermittent rough engine performance Miata


  Email This Post



KenWagnerRealtor
New User

Jun 23, 2009, 10:38 AM

Post #1 of 2 (1179 views)
Shortcut
post icon Intermittent rough engine performance Miata Sign In

Hi Folks!

I have a 93 Mazda Miata with a 1.6l and 5 speed stick. The odometer stopped working at 164k a few years back. Otherwise it normally runs great! zoom zoom

So, lately the engine started stumbling a bit and then would run fine after just a couple of minutes. However this morning it was a bit worse and ran rough for about 5 minutes.
I've now added fuel injector cleaner, and I will be changing spark plugs and fuel filter later today.
The plug wires all appear to be in good shape and this problem is just intermittent right now.

Any ideas?

Any replys are appreciated!

Ken


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Jun 23, 2009, 11:54 AM

Post #2 of 2 (1174 views)
Shortcut
Re: Intermittent rough engine performance Miata [In reply to] Sign In

 You may have a bad IAC ( idle air control) but try cleaning the throttle body first. Remove the intake snorkel, have someone hold the throttle wide open for you and scrub the back side of the throttle plate and surrounding bore with an old tooth brush and some carb cleaner. Be sure to spray some into the small holes next to the throttle plate. That should help stabilize the idle. If it still has a problem, replace the IAC.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.





Intermittent rough engine performance Miata


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

1998 Honda CRV 240,000 miles (just fixed blown cylinder head) Had my engine reb...


1995 Ford E350 van 5.9 cummins 5 speed 285,000 miles Hello, New...


1991 Buick Skylark, 2.5, 168,000 Mi. : Car runs strong. After driving on freew...


2005 VW Polo Elite (1.4 manual 4 door) The car started by just losing power, ...


Hello everyone!In the recent past I've been having problems with the turbocharge...


Nissan Altima 2005, 2.5s extra, 154000 km Hi All, The car was pulling to the l...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy

web statistics