Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

99durango5.9


  Email This Post



jimmiller603
New User

May 27, 2018, 9:38 AM

Post #1 of 3 (120 views)
99durango5.9 Sign In

99durango5.9 will not starton hot days after engine warms up.starts right back up after engine is cold.runsfine when its running.cam shaft sensor did come up on codes but hasn't lately


Discretesignals
Ultimate Carjunky / Moderator
Discretesignals profile image

May 27, 2018, 4:21 PM

Post #2 of 3 (97 views)
Re: 99durango5.9 Sign In

Do you know what the code number was? Was it a P0340? No camshaft sensor signal to the computer will cause a no start. It's possible the camshaft sensor is failing when it gets hot. To verify that the sensor is failing you should make sure that it has power, ground, and no signal when it doesn't want to start.
Usually you would check the sensor's signal with an oscilloscope. You might be able to use a digital multimeter to see if a signal is even being produced while cranking. It should be an average voltage of the total sensor's voltage range. To get an idea of what the signal voltage could be would be to check the sensor when it's working with your meter.





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.

(This post was edited by Discretesignals on May 27, 2018, 4:23 PM)


jimmiller603
New User

May 28, 2018, 6:30 AM

Post #3 of 3 (70 views)
Re: 99durango5.9 Sign In

It was that code no pulse .I will check it out and let you know before I buy a new one .thanks






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap

shopify
site analytics