Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN







1996 Mercury Villager PO325 code


  Email This Post



lawsontw
New User

Jan 24, 2007, 4:55 PM

Post #1 of 4 (2184 views)
Shortcut
1996 Mercury Villager PO325 code Sign In

Help needed for 96 Mercury Villager...when cold van starts fine but runs for 15 - 30 minutes then will start to miss and run rough until it eventually will die. If codes checked at that time before starting I get a PO325 Knock Sensor 1 circuit malfuntion Bank 1 or 1 Sensor. Have replaced plugs, wires, distributor cap,rotor,fuel filter, ignition coil, (power transistor)i.e. ignition control module no help. Everytime after engine cools it starts again and runs about 20 minutes. Could this be catalytic converter or exhaust related? Have tried when it dies to spray starter fluid in throttle body but will not start.

Thanks in advance!!!


DanD
Veteran / Moderator


Jan 24, 2007, 5:25 PM

Post #2 of 4 (2181 views)
Shortcut
Re: 1996 Mercury Villager PO325 code [In reply to] Sign In

When its not starting what’s missing; spark, fuel pressure or injector pulse?
We would need this information to even begin suggesting anything.
Dan.

Canadian "EH"






lawsontw
New User

Jan 25, 2007, 12:43 PM

Post #3 of 4 (2174 views)
Shortcut
Re: 1996 Mercury Villager PO325 code [In reply to] Sign In

Hi Dan,
Im trying to check all of that with the limited equipment I have. When it gets to operating tempeture it starts running
rough then dies. When I turn ignition on I get several clicks then they stop? Is it posible the fuel pump could quit
like that when warm same time every time?
Thanks,
Tom


DanD
Veteran / Moderator


Jan 25, 2007, 1:58 PM

Post #4 of 4 (2171 views)
Shortcut
Re: 1996 Mercury Villager PO325 code [In reply to] Sign In

Sure almost anything is possible but you don’t want to be throwing parts at this thing on guesses.
Dan.

Canadian "EH"








1996 Mercury Villager PO325 code


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post
It's almost midnight, and the temperature outside is 38°C (100°F) at the momen...
The front hub on my 2002 Isuzu Rodeo 4x4 doesn't look anything like the pictures...
Dear all: First post so please be gentle. Please note that I am quite technica...
     Replaced the original GM R4 compressor , today . ...
1996 subaru impreza outback with leak coming in to the rear hatch. I have alrea...
To begin, Engine is at operating temp; no over or under heating issues with engi...

Feed Button


Used Car Search
Used Car Price Ranges:
Under $5,000
$20,000
$35,000

$10,000
$25,000
$40,000
$15,000
$30,000
$45,000
Over $45,000
Search used Cars By Manufacturers:
Used Acura
Used Audi
Used BMW
Used Buick
Used Cadillac
Used Chevrolet
Used Chrysler
Used Dodge
Used FIAT
Used Ford
Used GMC

Used Honda
Used Hyundai
Used Infiniti
Used Jaguar
Used Jeep
Used Kia
Used Land Rover
Used Lexus
Used Lincoln
Used Mazda
Used Mercedes-Benz

Used MINI
Used Mitsubishi
Used Nissan
Used Porsche
Used Saab
Used Scion
Used Subaru
Used Suzuki
Used Toyota
Used Volkswagon
Used Volvo
2010 Honda Civic
$15,770
2004 Jeep
$8,991
2012 Mustang
$22,990
1997 Honda Cr-V
$4,490
2010 Toyota Prius
$17,496
2010 BMW 328
$26,980




Automotive Forum Categories
Automotive Repair
Auto Body Repair and Refinishing
AC Auto Repair Help Forum
Automotive Wiring and Electrical

Auto Insurance and Car Financing
Automotive World
Brake Systems
Car Stereo Repair Advice
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair

Steering and Suspension
Tricks of the Trade
General Discussions
Car Shows and Events
The Bargin Bin
Motor Vehicle Inspection
Car Care Tips
Traffic Ticket Help
Car Racing

Gasoline, Motor Oils, Concept Cars
Remote Control Cars and Vehicles
Truck Repair
Truck Repair Advice


Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle and ATV Repairs

Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Seat Repair
Car Forum Posts - Sitemap


Search for (options)