Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN







1992 Olds Cutlass Supreme


  Email This Post



weldingrod44
Novice

Mar 14, 2012, 5:44 PM

Post #1 of 12 (2518 views)
1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

I have a 1992 Olds Cutlass Supreme with a 3.1 v6 wont start. I have change the crank sensor,ign. modual wire harness to and from them.The darn thing still wont fire.Have checked injectors with noid light and test light no flashing but test light stays on when cranking


samg.
User
samg. profile image

Mar 14, 2012, 6:09 PM

Post #2 of 12 (2507 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

Have you checked fuel pressure?


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Mar 14, 2012, 6:29 PM

Post #3 of 12 (2492 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

If the test light stays on during cranking you have a short to ground on the trigger wire somewhere. Could be the wire itself or the PCM. This is assuming you tested this correctly using a noid light and disconnected from the injector.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



weldingrod44
Novice

Mar 18, 2012, 4:09 AM

Post #4 of 12 (2427 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

Have checked the fuel presure,45 to 47 psi. used a test light on the fuel injector plug have power on both wires with the key on


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Mar 18, 2012, 5:23 AM

Post #5 of 12 (2423 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

You don't have power to both wires. You are checking it with the injector still plugged into it.

If you keep using a test light instead of a noid light you will be replacing the computer if you haven't ruined it already.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



(This post was edited by Hammer Time on Mar 18, 2012, 5:24 AM)


weldingrod44
Novice

Mar 18, 2012, 4:41 PM

Post #6 of 12 (2401 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

All the injectors tested 12.2 to 12.5 ohms


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Mar 18, 2012, 4:46 PM

Post #7 of 12 (2398 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In


Quote
All the injectors tested 12.2 to 12.5 ohms


What does that have to do with the signals they receive?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



weldingrod44
Novice

Mar 19, 2012, 3:45 AM

Post #8 of 12 (2384 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

Wanted to make sure all the injectors were good since ya have to take the air plemon apart to test injector wires and since there is no Signal it back to square one


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Mar 19, 2012, 3:48 AM

Post #9 of 12 (2379 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

Do you have spark at the end of the plug wire?



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



weldingrod44
Novice

Mar 19, 2012, 5:31 PM

Post #10 of 12 (2362 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

Put the top of the motor back together tonight,had the old ignition modual tested it was ok,replaced the crank sensor and the wire that goes from it to the ignition modual,tryed to start it again and once again no spark at the plug,node light didnt work but has power going to the injectors.Priced a rebuilt ECM and it would be cheaper to just scrap the car.LOL


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Mar 19, 2012, 5:35 PM

Post #11 of 12 (2361 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In

It would require more sophisticated testing but it sounds like there is an issue with the crank sensor circuit somewhere.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



Discretesignals
Ultimate Carjunky / Moderator
Discretesignals profile image

Mar 19, 2012, 5:43 PM

Post #12 of 12 (2355 views)
Re: 1992 Olds Cutlass Supreme Sign In


Quote
had the old ignition modual

If you fooling around with the ignition module, does that mean you have no spark either?





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.




1992 Olds Cutlass Supreme


  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap

web statistics