Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









99 Expedition P0401


  Email This Post



extortion00
New User

Jul 12, 2012, 10:48 PM

Post #1 of 4 (1006 views)
Shortcut
99 Expedition P0401 Sign In

4.6L XLT. 1 code (p0401) runs really bad accelerating.. so i decided that it was probably a dirty egr passage.. took apart the throttle body & got down to the throttle body elbow and i cannot for the life of me get the egr to come off.. 2 bolts i got 1 off but the other bolt will not budge.. any ideas? i've tried everything


nickwarner
Veteran / Moderator
nickwarner profile image

Jul 12, 2012, 11:22 PM

Post #2 of 4 (984 views)
Shortcut
Re: 99 Expedition P0401 [In reply to] Sign In

heat up the housing the bolt goes into with a torch real good and use a fast hammering action on the ratchet. Hope it comes out instead of snapping.


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Jul 13, 2012, 6:15 AM

Post #3 of 4 (948 views)
Shortcut
Re: 99 Expedition P0401 [In reply to] Sign In

Why don't you just try a new DPFE first. It's far more likely the cause.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



Discretesignals
Veteran / Moderator
Discretesignals profile image

Jul 13, 2012, 6:59 PM

Post #4 of 4 (925 views)
Shortcut
Re: 99 Expedition P0401 [In reply to] Sign In

Besides, a P0401 code won't be the reason for bad acceleration.





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.

(This post was edited by Discretesignals on Jul 13, 2012, 7:00 PM)




99 Expedition P0401


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

Hi everyone. I have had this car since summer 2013. No issues until this past Ma...


Hi I leant my 2012 Toyota Axio to a friend of mine and when I got it back the r...


I'm checking the H02S 4P connector terminals 3 and 4. The repair manual says "Is...


My 07 dodge charger 6 cyl. 2.7 has been acting up, basically ever since i got it...


Hi. Here is a problem that began in mid-April. On that day, the tranny "clunked"...


Just rebuilt the transmission. All other shifts are good. Sometimes 2-3 shift se...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy

web statistics