Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN




2002 hyundai santa fe gas smell


  Email This Post



rolo70
New User

Jan 31, 2012, 10:00 PM

Post #1 of 2 (1596 views)
Shortcut
2002 hyundai santa fe gas smell Sign In

My 2002 santa fe has a strong gas smell on the outside driver's side after driving around for a while. Have checked the fuel lines, tank, motor for leaks but found none. Changed the fuel pump thinking that might be the problem but still emits gas smell. Recently did a diagnostic and got the following codes: P0100, P1166, P0134, P0500. Could any of these be the cause? How do I correct these codes? Will be taking it into the shop soon, but would like to know what type of trouble, budget I'm looking at here. Thanks for your valuable help!!


Discretesignals
Veteran / Moderator
Discretesignals profile image

Jan 31, 2012, 10:30 PM

Post #2 of 2 (1583 views)
Shortcut
Re: 2002 hyundai santa fe gas smell [In reply to] Sign In

Which engine?

Do you mean raw gas smell?

Two of those codes have to do with O2 sensor B1S1 being inactive for some reason. Going to need a scanner or scope to watch the O2 sensor waveform or voltage to see what is going on with it.

Does the speedometer work? Your also going to need a scan tool to watch the vehicle speed PID for the P0500 code. The ECM uses the digital signal from the VSS to calculate vehicle speed. If you don't have a signal coming out of the VSS, you could have a mechanical problem with the driven part of the sensor or an electrical problem such as missing power or ground to the sensor or signal circuit problem to the ECM.

There is no such code as P0100 for that truck.





Since we volunteer our time and knowledge, we ask for you to please follow up when a problem is resolved.

(This post was edited by Discretesignals on Jan 31, 2012, 10:33 PM)




Advertising


  Email This Post
 
 






Latest Forum Post

I will try and be as clear as I can. 1999 Fleetwood tioga (ford e350) I turn my ...


I have a 2006 Nissan maxima 3.5 There is nothing wrong with it but I was wonde...


blower motor did not work i pulled it out and tested it it worked i put it back...


So I have a 1999 ford escort zx2 it has the 2.0 i4 doc engine with the 5 speed t...


Hope everyone is doing well. Now that work has slowed down I decided to take a l...


I have a 91 Chevy pick up with a 4.3l v6 and 180,000 miles everything is origina...


Feed Button






Automotive Forum Categories
AC Auto Repair
Auto Body Repair
Auto Insurance
Automotive Repair
Automotive Wiring
Automotive World
Brake Systems
Car Care Tips
Car Racing
Car Shows and Events
Car Stereo Repair
Car Troubleshooting
Engine and Car Noises
Engine Fault Codes
Engine Troubleshooting
Exhaust System Repair
Gasoline and Motor Oils
General Discussions
Motor Vehicle Inspection
Motorcycle ATV Repairs
Motorcycle Body Repair
Motorcycle Clutch Repair
Motorcycle Engine Repair
Motorcycle Repair
Motorcycle Seat Repair
Remote Control Cars
Steering and Suspension
The Bargin Bin
Traffic Ticket Help
Tricks of the Trade
Truck Repair
Truck Repair Advice
Truck Engine Repair
Truck Suspension Repair
Car Forum - Sitemap


Search for (options) Privacy