Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

engine clicks but doest start


  Email This Post



bmtflint
New User

Aug 28, 2005, 9:47 AM

Post #1 of 3 (1446 views)
post icon engine clicks but doest start Sign In

The vehicle is a 96 Toyota 4-runner v6. When i try to start the car i hear a loud click from the starter. I replaced the starter and it still does it. I tried to tap it with a hammer while starting it to see if it might be stuck or something; still doesnt work. Checked the wires and there is good current between both ends. Removed and inspected the starter relay; its good. Any other ideas out there on this conundrum? Much appreciated.


Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Aug 29, 2005, 12:21 PM

Post #2 of 3 (1438 views)
Re: engine clicks but doest start Sign In

A 1996 vehicle should be on its third battery! Will it work from a jump start? If so - trash an old battery - they are old in my opinion at three years old! Good luck,



bmtflint
New User

Aug 29, 2005, 3:37 PM

Post #3 of 3 (1429 views)
Re: engine clicks but doest start Sign In

Yeah, the battery is only a year old. I figured out was wrong. The wires were corroded right behind the clamp, and would show a 12 volt current but when I tried to turn it over, the voltage would drop, so i stripped back the wire, cut off the corrodness, reattached the clamp and works perfeclty. Stumped me for the longest time. All i needed was a good six pack to think it through.






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap