Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN









Search Auto Parts

Charging system problem


  Email This Post



Desolation
New User

Aug 19, 2019, 3:50 PM

Post #1 of 3 (154 views)
  post locked   Charging system problem  

Hi I have a question regarding system charging issues. I replaced the alternator, battery,belt, pulley. Battery is still not charging. The alternator is tested good. The battery is tested good. Checked all the grounds,fuses,fusable links don't see any broken wires. I'm totally stumped. It's a 2004 Ford Exploder 4.0L V6 It's driving me nuts. Today I happened to look down at the starter and noticed the wires seem a little corroded.The truck starts fine but again the battery doesn't charge and it will slowly drain overnight. Question is would the starter have anything to do with that? Thanks


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Aug 19, 2019, 4:32 PM

Post #2 of 3 (148 views)
  post locked   Re: Charging system problem  

With the engine running, test the charging voltage at the back of the alternator.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



Tom Greenleaf
Ultimate Carjunky / Moderator
Tom Greenleaf profile image

Aug 31, 2019, 3:54 AM

Post #3 of 3 (80 views)
  post locked   Re: Charging system problem  

No reponse so locking this thread, Tom






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap