Main IndexAuto Repair Home Search Posts SEARCH
POSTS
Who's Online WHO'S
ONLINE
Log in LOG
IN




Search Auto Parts

Factory installed radio doesn't always work


  Email This Post



bloomis
New User

Oct 16, 2016, 9:41 AM

Post #1 of 2 (213 views)
Factory installed radio doesn't always work Sign In

 I have a 2012 Chevy Malibu lt 2.4l engine with 35,000 miles on it. Problem is the radio doesn't work until the volume is turned about a third of the way up. Now the weird thing is when I get the speed up to 45mph it works just fine, slow down to under 45mph then doesn't work. Dealer doesn't have a clue as to what the problem is and of course the factory warranty ran out last year.

Anybody have any ideas for this problem?


(This post was edited by Hammer Time on Oct 16, 2016, 10:36 AM)


Hammer Time
Ultimate Carjunky / Moderator
Hammer Time profile image

Oct 16, 2016, 10:34 AM

Post #2 of 2 (207 views)
Re: Factory installed radio doesn't always work Sign In

Don't say the dealer doesn't have a clue if you're not willing to pay for their diagnostic time. They can figure anything out for a price.

Many radios have a feature that increases the volume with the vehicle speed to compensate for road noise. That setting may be turned on. It's not unusual for the volume to remain low of off until it is turned up a ways.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

We offer help in answering questions, clarifying things or giving advice but we are not a substitute for an on-site inspection by a professional.



(This post was edited by Hammer Time on Oct 16, 2016, 10:36 AM)






  Email This Post
 
 


Feed Button




Search for (options) Privacy Sitemap

shopify
site analytics